De leergang tot coach voor directeuren was ooit de eerste opleiding van InterCoach. Een succesvol traject dat collegiale coaching binnen de overheid meteen op de kaart zette. Programmamanager Alice de Haan vertelt waarom deze leergang zo succesvol blijft.

Collegiale coaching

De leergang voor directeuren levert een overheidsbreed netwerk op van coaches die collega’s professioneel coachen. Alice: “Er ontstaat snel verbinding tussen de deelnemende directeuren, afkomstig uit diverse (Rijks)overheidsorganisaties. Je samen met collega’s verdiepen in een nieuwe rol in je werk, is interessant en spannend. De opleiding lokt nieuwsgierigheid naar jezelf en de ander uit. Op een andere manier dan in het ‘eerste beroep’.

Werken aan je eigen stijl

(Leren) coachen betekent leren over jezelf. De leergang is voor een deel dan ook een persoonlijk leiderschapstraject. “Deelnemers ontdekken hun natuurlijke kracht én hun valkuilen als coach. Ze leren hoe ze die valkuilen om kunnen buigen naar een kracht. Zo ontdekken ze dat ze een veel breder coachingsrepertoire hebben. Hun coachgoud. Dat heeft vaak ook een positieve invloed op hun stijl van leidinggeven.”

De docenten

Docenten met veel theoretische kennis én praktijkervaring leren de deelnemers in de leergang hun eigen coachingscapaciteiten te ontdekken en ontwikkelen:

  • De basis van coachen | Coachingsstijlen | Het oplossingsgericht perspectief
    Saskia Tjepkema
  • Patronen en drijfveren van coachee en coach
    Jan de Vuijst
  • De onderstroom van coachee en organisatie
    Eric Koenen

Meld je aan

Geïnteresseerd geraakt? In november 2020 gaat de Leergang tot coach voor directeuren weer van start. De intakes vinden reeds plaats. Meld je dus meteen aan of download de brochure voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met Alice de Haan via Alice.Haan@rijksoverheid.nl.