Reuring!Café: De overheid als systeemtherapeut?

Plaats: Glazen Zaal, Datum: 07-03-2017, Tijd: 16:30 - 19:00

Inschrijven

Naam
Achternaam
Emailadres
Organisatie
Functie

Ik ontvang graag de VOM-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het Reuring!Café en andere activiteiten, projecten en publicaties van de VOM

Lid? Log hier in

 

Dinsdag 7 maart 2017 presenteert de VOM samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het Reuring!Café: De overheid als systeemtherapeut?

Locatie: Glazen Zaal, Den Haag (Prinsessegracht 26, Den Haag)
Presentator: Mark Frequin

Te gast: Doekle Terpstra, Annette Stekelenburg, Natalie Jonkers en Lieke Oldenhof
Host: Erik Gerritsen
Muzikale begeleiding: De Wizards of AZ

Op 7 maart gaan wij in debat over:

De overheid als systeemtherapeut

“De rijksoverheid als systeemtherapeut om ongetemde problemen op te lossen.”

Verantwoordelijkheid nemen
Neem blokkades weg en breng partijen samen. Zoek de ruimte binnen je organisatie en vier successen. Als burgers of professionals tussen wal en schip dreigen te raken, brengt het ministerie van VWS alle partijen bij elkaar om helder te krijgen waar het misloopt in de uitvoering. Het ministerie neemt het probleem niet over. Zij faciliteert dat alle betrokken partijen samen verantwoordelijkheid nemen en tot een oplossing komen. Dit is hoe VWS steeds vaker probeert te werken. De overheid is er niet om enkel beleid te maken. Als Rijk moeten we ook zorgen dat partijen hun rol pakken en samenwerken aan complexe vraagstukken.

Er wordt uitgegaan van de goede intenties van mensen en het uitstellen van het oordeel: de overheid als systeem-therapeut. Helpen zonder zelfredzaamheid te beperken. Welke concrete stappen heb je nodig om dit te bereiken? Waarom is meer beleid vaak niet de oplossing? Waarom brengen wij te weinig mensen bij elkaar om te verbinden in de maatschappelijke vraagstukken?  Wat gaan wij als overheid hieraan doen?

Ga er met ons over in gesprek op 7 maart!

Dit Reuring Café wordt georganiseerd in samenwerking met het ministerie van VWS. De host is Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van VWS.

Gasten zijn Doekle Terpstra (aanjager zorgpact en voorzitter UNETO-VNI), Annette Stekelenburg (mantelzorger en ervaringsdeskundige), Natalie Jonkers (beleidsadviseur VWS) en Lieke Oldenhof (assistent-professor aan de Erasmus Universiteit, institute of Health Policy & Management).

De bezoekers van het REURING!Café zijn vooral mensen die vooropgaan in de vernieuwing van de overheid en samenleving.

Ben jij dat?

Aanmelden kan hierboven via www.vom-online.nl.